Fixa golvvärme i uterummet

Om du vill använda dig av ditt uterum hela året om, så är det rätt smart att satsa på golvvärme för att värma upp deta rum. Golvvärme är bra eftersom att det gör att uterummet värms upp på ett jämnare sätt än med till exempel infravärme. Det du kan välja på är vattenburen golvvärme, som passar bra om du redan har ett vattenburet värmesystem, eller elektrisk golvvärme.

Elektrisk eller vattenburen golvvärme i uterum?

Vad du ska välja det har att göra med om du har ett vattenburet värmesystem eller inte och dels på hur mycket du vill använda dig av golvvärmen. Om du har ett annat värmesystem än vattenburen uppvärmning så passar det oftast bäst med elektrisk golvvärme. Den är dessutom enkalre att styra och kan slås av och på som du vill. 

Enligt elsäkerhetsverket får en privatperson inte lägga golvvärme själv, så anlita gärna en elektriker i Stockholm som hjälper dig.

Behöver uterummet vara isolerat?

Du som ska satsa på ett golvvärme som är vattenburet, du måste ha ett uterum som är bra isoerat. Är den dålig så kan vattnet frysa under de kalla månaderna. Det är inte kul! Har du ett uterum med något dålig isolering så går det ändå bra att ha elektrisk golvvärme. 

Vad kostar elektrisk golvvärme?

Kostnaden för elektrisk golvvärme kan variera, då det beror på hur stor ytan är samt vad för golvvärmesystem du väljer. Ett elektriskt golvvärmesystem kan kosta allt från 500 kronor till 2000 kronor per kvadratmeter.

25 Apr 2023