Vattenlek är bra för oss alla

Jag såg i hans ögon att det var något bus på gång. De blå ögonen på den femårige lille gossen nästan hoppade av glädje och när han fick fram vattenpistolen så brast han ut i ett högt skratt. Jag lät honom jaga mig och vände mig sedan om med min egen vattenpistol och vattenkriget var i full gång. 

Detta var i somras men minnet av det får mig fortfarande att börja le och jag lovar dig att grabben minns det som något riktigt skoj han med. Att leka med vatten är roligt och det är svårt att skada sig själv eller någon annan. Det skulle väl vara om man råkar halka kanske. 

Vattenparker vill jag se mer av

Det finns ett företag som heter https://cadoaqua.se/, de designar och bygger vattenparker där barn och vuxna kan leka med vatten hur mycket som helst. Det är inte ett sommarland med rutschbanor utan mer som lekplatser där vatten får ta en betydande roll. 

Man bör ju ha med badkläder ändå men tänker man bort allt det roliga med att leka med vatten (för det är kul, det finns inte många som tycker tvärtom) så finns det också andra fördelar. Det är fysisk aktivitet som främjar både grov- och finmotoriken, det ger balans och det ger också styrka då barnen gärna leker ganska vilt med vatten. 

Vill du också ha vattenlekpark i din kommun? Be kommunen att kontakta Vortex Cado så kan de skicka exempel på hur det skulle kunna se ut. Perfekt för alla de barn som kanske inte har möjlighet att komma till en sjö eller till havet. 

30 Dec 2022