Funderar du på att sälja din bostad?

Ibland kommer man till det läge, där man har beslutat sig för att sälja sin bostad. Det kanske är så att du äger en bostadsrätt, men hellre vill ha ett eget hus. Då är det bra att först sälja din bostad för att ha pengarna till att köpa huset för. Det är inte fel att gå via en mäklare när det är dags för försäljning. Även om de ska ha sitt mäklararvode, så kan det vara värt det. Sedan är det enligt den här artikeln så att det är olika arvoden beroende på mäklare. 

Vad gör en mäklare?

Om du anlitar en mäklare för att sälja din bostad, så har han eller hon en fle olika arbetsuppgifter som de gör. Dessa kan variera något, men det handlar främst om olika sätt att få ut din bostad på marknaden, och att få sålt den till ett bra pris. Det handlar om allt från att värdera din bostad till fotografera, lägga ut annonser och sköta visning, budgivning till att se till att affären går i lås.

En del kan du göra själv

Du behöver inte låta en mäklare göra alla delar om du inte vill. Det går att låta dem göra bara vissa delar. Det kan göra arvodet billigare för din del. Dock så är det som så att en mäklare vet vad de gör och de kan se till att du får det som din bostad är värd när du säljer. 

22 Oct 2019