Inredning av sovrummet

Ett sovrum är en plats för vila. Här tillbringar man stor del av sitt liv, vilket gör att det är viktig att ha ett sovrum som man trivs med. En central del i ett sovrum är sängen. Hos WeGot finns ett stort utbud av olika sängar som du kan välja på, om du känner att det är dags att byta ut din gamla. Att inreda ett sovrum är ganska enkelt, det du behöver bestämma är vad för säng som du vill ha. Är ni två stycken är en dubbelsängs ganska given, men är du ensam så finns det flera andra storlekar att välja på.

Hyr väljer man rätt säng?

Eftersom man tillbringar mycket av sin tid och sitt liv i just sängen, faktiskt en hel tredjedel, så är det viktigt att välja en säng som är bekväm som du kommer att sova gott i. Dessutom är det andra faktorer som spelar in när du ska välja din säng. Exempelvis; hur du sover, på rygg, mage eller sidan, hur mycket du väger och om du delar sängen med någon annan. Det finns sängar som är mjuka, medium och fasta. Andra saker som är viktiga är:

  • Ju bredare säng, desto bättre. En person vänder sig så mycket som upp till 60 gånger per natt och då är det bra om det finns yta vända sig på
  • Om du har bäddmadrasskydd så är det bra om du väljer ett som är tvättbart, det ökar hållbarheten
  • Vänd på bäddmadrass och mellanmadrass då och då så blir det en jämn slitfördelning.
  • Byt bäddmadrass var tredje till var femte år
  • Köp till en sänggavel till din madrass, det både ökar komforten och ger sängen ett lyft.

På WeGot hittar du även sänggavlar som passar flera olika varianter av sängar, de flesta av dem är vägghängda vilket gör dem enkla att montera.

30 Oct 2014