Platser och saker i hemmet som innehåller mest bakterier och smuts

I våra hem så finns det en mängd platser och prylar som är mer smutsiga än andra och även kan vara rena rama bakterihärdnarna. Ett sätt att bli av med smutsen, särskilt i samband med flytt är att anlita flyttstädning Luleå. Men du bör ju även göra vanlig städning varje vecka, särskilt på vissa ställen! Ett ställe många tror är rena, är det ni ser på bilden. Alltså diskhon. Många tänker att där så spolar och sköljer man ju en hel del. Men enligt en en studie från amerikanska nsf (National Sanitation Foundation) så har 45 procent av alla diskhoar spår av e-kolibakterier, det vill säga bakterier från avföring. Inte så fräscht!

Kylen och frysens handtag

Ett annat ställee i hemmet som ofta glöms bort är just handtagen på kylen och frysen och det gör att de inte är så rena. Det är ju inte ovanligt att man öppnar upp kylen medan man lagar mat och bakar och kanske då har händerna fulla med något kladdigt. Samma sak att man öppnar upp och lägger in nyinköpta varor efter man handlat utan att tvätta händerna först.

Andra smutsiga ställen

En annan sak som gärna blir smutsigt är reglagen till spisen och ugnen. Dessa kan samla på sig en massa bakterier. Bakterier kan även samlas i ditt duschdraperi! Det är sällan man tvättar det, men det bör man göra! Det eftersom det annars kan dra åt sig fukt, mögel och svamp.

30 Apr 2021